Jesenná škola Fénixu – Veľké Rovné

Cez víkend sme sa zúčastnili na víkendovej akcii vo Veľkých Rovniach. V piatok večer sme hrali hry, zabávali sa, hrali Activity. V sobotu sme ráno išli na turistiku a vyhliadku Zarúbaná Kýčera.

Počasie nám vyšlo úplne super a výhľad bol veľmi krásny. V sobotu večer niektorí členovia plnili sľub a potom sme hrali hry. Chceli sme počkať do tretej aby sme videli ako sa zmení čas ale nakoniec sme išli spať. Ešte sa v sobotu varila dobrá večera a tak.  V nedeľu ráno sme odchádzali. Som veľmi rád že sme boli. Bolo super. Ďakujem.

Filip

V piatok sme vyrazili na chatu. Ked sme dorazili tak tam bol super výhľad na lesy a hory. Bola to pekná chata. Na druhý deň sme vyšli na rozhľadňu Zarúbaná Kýčera. bol tam perfektný výhľad. Tá chata kde sme boli sa volala Johana a bola vo Veľkom Rovnom. V sobotu plnili Tomík, Samo a Marek sľub. Tomík urobil fakľu, Samo urobil lampáš a Marek oštep so špeciálnym držiakom. Všetci prešli do druhého kola. Medzitým sme my ktorí nerobili sľub hrali pingpong. Ja som v nedeľu odišiel skôr s Urbim a Barborkou. Bola to úžasná chata!

Paťo

V piatok sme prišli na chatu vo Veľkom Rovnom. V sobotu sme išli na menšiu turistiku, boli sme na rozhľadni a potom dme sa tak trošku sekli a vyšli sme o dolinu dole ako sme mali chatu, tak sme išli autobusom 17km a prišli sme pod chatu. Neskôr sme išli traja robiť sľub: ja, Samo, Tomík. Ja som spravil oštep s „hádzacou vecou“ , Samo lampáš a Tomík fakľu (takú trocha dosť lepšiu ako Matej minulý rok, aj ked som ju nevidel stačilo mi ked som počul ako vyzerala). Bolo srandy kopec hlavne pri druhej časti sľubu. Každý spravil sľub. V nedeľu sme vstali 7.30, najedli, zbalili a išli sme domov. Bola sranda.

Marek

V piatok sme vyrazili od klubovne. Ja som išiel s Erikom, Filipom a Tomíkom v aute. Po niekoľkých (asi 1) hodinách a potom ako sme sa vyškrábali na kopec, sme prišli na miesto. Najedol som sa a išiel som hrať s ostatnými Activity. Potom som išiel spať. Na druhý deň sme sa naraňajkovali a išli sme na turistiku na dajakú rozhľadňu. Ked sme sa vrátili , ostatní si robili sľuby, varili a ja s Filipom sme varili tuniaka. Večer sa najprv predstavili sľuby. Samo spravil lampáš, Tomík fakľu a Marek dajaký intergalaktický hádzací oštep. Všetci prešli. Potom som predstavil svoj večerný program . Rozdelili sme sa na dve skupiny. Jedna hrala „Súboj o princeznú“ a druhá „V cigánskej osade sa volí nový vajda“ mne sa najviac páčil „Súboj na prasatách“. Medzitým sa hralo na gitare a potom prišlo finálne vystúpenie. Matúš nám ukazoval kúzla a všetkým vytrel zrak. Potom sme mali ísť „že vraj“ spať :D. V nedeľu sme sa najedli, upratali chatu a išli domov. Moc sa mi tam páčilo. Teším sa na daľšiu chatu.

Krko

Išli sme na vikendovku boli sme tam tri dny. Prišli sme nachatu a bolatam strašná zima. Vošli sme dovnutra a ondrik ma nechcel do izby tak som musel spať s peťom. Na druhý deľ sme išli na rozhladäu. Bolo to tam šeesť km. Keť sme prišli tak ja samo a marek sme robyli veci na slub. Ja som robyl faklu Samo robyl lampášik a Marek robyl oštep. Nakoniec sme postúpily .

Tomík (originál)