Žilina-Budatín

23. apríla 2016
.

V sobotu sme sa stretli na stanici. Išli sme vlakom a stretli sme nejakého milého uja, ktorý sa všetkým prihováral. Ďalej sme navštívili Budatín. Bolo to pekné ale bolo tam toho málo.

Ďalej sme sa boli pozrieť na námestie a videli sme studňu, na ktorej boli zámky kde ľudia písali ako budú navždy spolu. Aj tak si myslím, že sa polovica z nich rozišla alebo sa ešte len rozídu. Nakoniec sme išli do nákupného centra a tam som sa najedol. Potom sme išli domov. Bolo to super len by som nemusel mať alergiu.

Krko

 

V sobotu ráno sme vyrážali zo Starej Turej do Žiliny. Cesta tam bola zábavná vďaka vojakovi vo výslužbe :-D. V Žiline sme išli na Budatín a išli sme sa poprechádzať po námestí . Počas rozchodu v Mirage Filip robil svoju bežnú činnosť. O ceste naspäť sa neoplatí písať :-D. Všetci sme si výlet do Žiliny veľmi užili v dobrom zmysle slova.

Matej

 

Vo vlaku sme stretli vojaka z povolania. Vravel, že mal samé jednotky. Snažil sa byť milý a zhovorčivý. V Žiline sme išli na Budatínsky hrad. Cesta bola príjemná a zábavná. Mali sme hodinu rozchod.

Marek Ž.

 

V sobotu sme išli do Žiliny na hrad Budatín. Žilina bola krásna a potom sme išli na hrad. Na hrade boli krásne pamiatky. Ďalej sme išli do budovy kde bola výstava malieb. hore na hrade bola vyhliadka a na trávniku pred hradom sa fotili štyri nevesty, nakoniec sme mali hodinu rozchod v nákupnom centre. Potom sme išli na Starú Turú rýchlikom. Bolo pekné počasie. Bola veľká sranda a tí čo neboli môžu ľutovať. Máme kopec pekných zážitkov.

Ivanka

 

V sobotu sme boli v Žiline. Pôvodne malo pršať a celkovo malo byť škaredé počasie ale podľa mňa bolo príjemne až teplo. Takže som rada, že nám počasie prialo. Vo vlaku sme sa hrali a rozprávali. Ked sme boli na Budatíne dali sme si tam pauzu a potom sme mali prehliadku zámku. Ked sme vyšli úplne hore bála som sa lebo mám strach z výšok. Potom sme si išli pozrieť námestia Žiliny a mali sme hodinu rozchod. Cestou späť bola vo vlaku zase sranda. Podľa mňa to bol pekný výlet a tí čo neboli môžu závidieť.

Terezka

 

V sobotu sme išli do Žiliny. Po ceste sme stretli nejakého týpka čo o sebe tvrdil, že je vojak z povolania. Ked sme dorazili do Žiliny tak sme išli na hrad Budatín. Tam sme boli vo veži . Potom sme išli do múzea Dlátom a štetcom. Nakoniec sme išli do obchodného centra. Tam sme boli v McDonalde kde som mal veľmi dobrú zmrzlinu. Potom sme už išli pomaly domov. Bol to super deň a nabudúce pôjdem znova.

Marek G.

 

Našu cestu do Žiliny sme začali tým, že sme sa stgretli na železničnej stanici. V Žiline sme išli na Budatín. Z Budatínu sme išli do mesta a tam sme mali rozchod do 14:45. Jediné čo som si kúpila bola zmrzlina v McDonalde. No čo už, aspoň som ušetrila :-D. Potom sme už iba nastúpili na vlak. Cestou na Starú Turú sme s babami sledovali cez okienko čo robili ostatní. Celý výlet som si užila.

Karin

 

V sobotu sme boli v Žiline na Budatíne. Mali sme nádherné počasie aj ked hlásili škaredo. V rýchliku zo Žiliny do Nového Mesta nad Váhom  bol super sprievodca. Bol s nami aj môj tato. A tí čo neboli môžu ľutovať.

Nika

 

V sobotu sme išli rýchlikom číslo R603 do Žiliny na Budatín. V rýchliku sme stretli tamojšieho občana, pripučili ho dvere, chcel s nami hrať karty ale Matej ho nemilosrdne vyhnal. Je to vojak z povolania, ktorého pustili z väzenia a mal samé jednotky, bol veľmi zhovorčivý a dobre vychovaný . V Budatíne som čakal, že tam bude viac pamiatok a informácií. Okolo Budatína bol nádherný park, v ktorom sa fotili štyri svadby. Zo Žiliny sme išli rýchlikom R608. Skoro som nevystúpil v Trenčíne. Akcia sa mi ľúbila, bolo tam veľa srandy.

Gaťo

 

Zišli sme sa na stanici. Išli sme vlakom do Nového Mesta nad Váhom. Potom sme išli vlakom do Žiliny. Prišli sme do Žiliny a išli sme na Budatínsky zámok. Potom sme išli na námestie. Potom sme mali rozchod a ja a Marek a Marek 2 sme išli do McDonaldu a išli sme domov.

Tomík