Piešťany

15. októbra 2016
.

V Piešťanoch sme navštívili múzeum a kúpele. Múzeum sa mi páčilo. Po múzeu sme sa išli poprechádzať po kúpeľoch. Potom sme mali rozchod  v nákupnom centre. Na výlete sa mi veľmi páčilo.

Maruška

V sobotu ráno sme sa stretli na stanici. Uvideli sme tam aj pani učiteľku Kohútovú. Vlakom sme išli do Nového Mesta nad Váhom a odtiaľ do Piešťan. V Piešťanoch sme sa odfotili pri soche, išli sme do múzea. V múzeu sme videli skameneliny mamutov, expozíciu Štefánika, mince a ďalšie veci. Potom si Marek nazberal „pár“ gaštanov a išli sme ďalej. Po prechádzke sme išli do Auparku. Cestou do Auparku sme si kúpili KEBAB. V Auparku si ostatní kúpili jedlo, ale ja som chcel niečo sladké, čo bolo už vypredané. Tak som išiel do kníhkupectva a potom ešte do papiernictva. Ešte som bol hladný tak som si v obchode kúpil muffin. Potom sme už išli na stanicu. Tam sme počkali na vlak a išli domov.

Matúš

V Piešťanoch  sme ako prvé navštívili múzeum. Tam sme si prehliadali kosti mamutov a rôzne iné veci. No mňa a baby najviac zaujalo miniatúrne mestečko 😀 Potom sme sa išli pozrieť do kúpeľov. Najviac ma zaujali hodiny, ktoré ukazovali čas v New Yorku, Tokiu, Londýne a v Moskve. Potom sme išli okolo rôznych jazierok. Bola tam aj taká horúca voda (neviem ako sa tomu hovorí) a taktiež som sa z nej napila. Bola v pohode až na to, že som potom celý deň v ústach cítila chuť  vajca 😀  Neskôr sme išli do obchodného centra kde sme si s babami kúpili oblečenie. Na stanici bola sranda a taktiež cesta vlakom bola super. Výlet som si veľmi užila.

Karin

V sobotu sme sa stretli na stanici. Cestou vlakom tam sme stáli v rýchliku a lietala tam osa, ktorá ma skoro napadla. Prežil som a bezpečne sme dorazili do Piešťan. Ako prvé sme išli do múzea, ktoré bolo celkom zaujímavé, mali tam skamenelinu mamuta a veľa vecí týkajúcich sa Piešťan. S Matejom sme našli aj historický  posilňovací stroj na lýtka. Bola tam aj chalúpka, ktorá sa mi tak páčila, že by som sa tam veľmi rád nasťahoval. Potom sme išli k mostu, kde sme sa vyfotili u sochy, potom na kúpeľný ostrov, kde bola nejaká zdravá voda, ktorá Matúša skoro dostala do bezvedomia. Začal som byť hladný a tak sme sa s Matúšom zastavili na kebab. Bol veľmi dobrý. Nasledoval už iba Aupark a išlo sa domov. Výlet bol pekný. Veľmi sa mi páčil.

Krko

V sobotu sme išli do Piešťan. Išli sme do múzea. Boli tam mamuty, náhrdelníky a ručné hodiny a bola tam aj železná pálka tak som s tým pohol dozadu a dopredu a začalo sa to hýbať. Keď sme vyšli z múzea, tak Gaťo vyliezol na Mateja. Potom sme išli na námestie a kúpil som si zmrzlinu. Nakoniec sme išli do obchodného centra. A išli sme naspäť domov.

Tomík

Boli sme v Piešťanoch presnejšie v múzeu, kúpeľoch a v obchodnom centre. V múzeu sme videli starodávnu chalúpku. Všetky sme sa tam chceli nasťahovať. Bola veľmi pekná. Taktiež sme videli pozostatky z mamuta. Potom sme prešli skoro celý okraj piešťanských kúpeľov. S Karin a Ivou sme zdvíhali Marušku. Bola veľká sranda. V obchode som najprv išla s babami ale nakoniec som sa oddelila a kúpila som si nohavice. Cestou späť sme najprv čakali na nástupišti a Gaťo povedal úžasnú hlášku. Vo vlaku sme s babami boli šťastné lebo sme mali kupé iba pre seba. Avšak potom sa nám tam napchali aj ostatní ale aj tak bola sranda. Ja som vystupovala v Novom Meste nad Váhom. Tam sa moja „túra“ skončila. Vôbec nebanujem že som išla. Bola sranda a mám veľa nových zážitkov.

Terézia

Ráno sme sa stretli na železničnej stanici a išli sme do Piešťan. Pred stanicou sme sa odfotili a išli sme do múzea. V múzeu bola lebka mamuta s jedným klom a stará chalúpka. Keď sme išli na ostrov pod mostom boli kačky a labute. Prešli sme celý ostrov a potom sme mali hodinu rozchod v nákupnom centre. Na výlete som videla veľa zaujímavých miest.

Lenka

V Piešťanoch sme najskôr išli do múzea. V múzeu boli krásne historické predmety. Najviac sa mi tam páčili kly mamuta. Boli obrovské. Potom sme cestou zbierali gaštany. Išli sme cez most, kde vo Váhu plávali labute. Ďalej sme sa išli pozrieť do kúpeľov. Tam ma zaujali hodiny, ktoré ukazovali koľko hodín je v Londýne, New Yorku, Tokiu a v Moskve. Potom sme videli rybičky v maličkých jazierkach a mačičku. Potom sme išli do Auparku. A nakoniec sme sa vlakom vrátili na Starú Turú. Máme veľa spomienok, na ktoré nikdy nezabudneme.

Ivanka