Na bicykloch do Piešťan

10. mája 2014
.

Naša super cyklistika sa začala o deviatej na námestí v Starej Turej. Stretli sme sa v nie síce príliš veľkom počte, ale v dobrej nálade prichystaní na bicykle.

Ráno sme ešte museli čakať na Mateja ktorý sa priviezol ako veľký pánko na aute (aj s bicyklom, pozn. prekladateľa). Keďže ráno bola na Starej Turej veľká búrka tak sme pomaly po mokrých cestách prešli cez Vaďovce, Hrachovište, Višňové až do Čachtíc a odtiaľ sme pokračovali po panelovej ceste do Brunoviec. Tam nás čakala menšia prestávka na moste kde nám Peťo porozprával o najbližšej víkendovej v Bratislave a plný nových čerstvých správ sme v ceste pokračovali cez visutý most v Brunovciach po poľnej ceste popri Váhu a zastavil nás až nečakaný Barčin pád z bicykla. Tento pád sa neskôr ukázal ako zlomená pravá ruka, ale naša Barborka to statočne zvládla až do Piešťan kde spolu s Nikou navštívili nemocnicu a ruku jej dali do dlahy. Potom si s nami ešte vychutnala zmrzlinku na námestí no v ceste už pokračovať nemohla a tak odišla autom. Cestou späť sme prechádzali cez Veľké Orvište, Bušovce, Pobedim a Podolie tam sme si vychutnali dobre vychladenú kofolku a dokonca aj stretli nášho učiteľa angličtiny. S posledných síl (teda aspoň ja…) sme šliapali do Čachtíc, Višňového (kde sa zjedli posledné zásoby jedla), Hrachovišťa, Vaďoviec až sme sa po Vaďovskej ceste konečne dostali na Turú. Spolu sme prešli 81 kilometrov a môžem povedať, že to bola moja najdlhšia cyklistika v živote, ale neľutujem že som išla a i keď som občas naozaj myslela, že to vzdám dala som to a tí ktorí neboli môžu len ľutovať (ako vždy) 🙂

Vladka

Ráno o 9:00 sme vyrazili na bicykloch do Piešťan. Keď sme prechádzali cez rieku Váh, visutý most sa náhle rozkýval. Keď sa dokýval, išli sme ešte asi pol hodiny do Piešťan, kde sme išli do nemocnice, kde sme ošetrili členku, ktorá sa po ceste zranila. Dali sme si zmrzlinu a vydali sme sa na cestu naspäť.

Matej

V sobotu ráno sme vyrazili do Piešťan. V Čachticiach sme zabočili mimo cestu a išli sme cez pole, až sme prišli k visutému mostu. Keď sme cez neho prechádzali most sa knísal a baby strašne kričali. O kus ďalej si Barča zlomila ruku. Došli sme do Piešťan a Barča išla do nemocnice. My sme potom išli na zmrzlinu a domov. Bolo to super.

Krko