Spoznávame slovenské mestá: Bratislava

23. - 25. mája 2014
.

Konečne prišiel piatok. Staroturanskí fénixáci s batohmi a nadšením čakali, kým budú 4 hodiny. Stretli sme sa na železničnej stanici, rozlúčili sa s rodičmi a čakali vláčik do Nového Mesta.

Tam sme prestúpili na meškajúci rýchlik už aj s našou Veronikou. Cestu sme si užili a voľný čas niektorí využili na učenie. O chvíľu sme boli tam: v hlavnom meste, v Bratislave.

Naša zmätená skupinka vďaka Peťovi trafila až na miesto ubytovania. Vyšli sme pár schodov a ubytovali sa. O chvíľu už sme aj išli spoznávať Bratislavu. Ako prvé sme sa išli pozrieť na Slavín. Schody nás trochu unavili, no výhľad bol krásny. Potom sme sa trochu túlali po Bratislave a vrátili sa na ubytovňu. O chvíľu sme unavení zaspali.

Ráno sme pokračovali. Električkou sme sa doviezli skoro až k Dunaju. Potúlali sme sa po starom meste, potom sme vyšli na bratislavský hrad a užívali si pekný výhľad. Potom sme prešli cez most SNP aby sme sa dostali do Auparku. Po hodinovom rozchode sme už mohli ísť k Dunaju, kde nás čakala loď. Doplavili sme sa k Devínu, na ktorý sme vyšli a všetko si poobzerali. Najzaujímavejšia bola asi studňa, do ktorej voda padala 6 sekúnd. Potom sme sa loďou odviezli späť do centra Bratislavy. Po ceste na ubytovňu sme sa zastavili v potravinách a upútal nás aj koncert na jednom z námestí. Unavení z celého dňa sme vyšlapali schody ubytovne a po pár hodinách tuho zaspali.

Ráno sme si pobalili všetky veci a pobrali sa domov. Chvíľu sme čakali na hlavnej stanici kým príde náš rýchlik. Cesta do Nového Mesta sa nám zdala krátka. Na Starú Turú ešte kratšia. Po skvelom víkende sme sa rozlúčili na našej stanici a pobrali sa domov. Pekný víkend 🙂

Nika