Otvorenie turistickej sezóny 2016

19. marca 2016
.

Ďalší rok ubehol ako voda, opäť je tu jar a s ňou aj tradičné Otvorenie turistickej sezóny na Čachtickom hrade. Tento krát sme však nielen zahájili novú sezónu našich turistických topánok ale aj oslávili narodeniny Detskej organizácie Fénix, ktorá nám vytvára úsmev na perách už celých 25 rokov.

Ale poďme pekne po poriadku, predpovede na sobotu sa síce každý deň menili no počasie zrejme počulo naše modlitby a tak sa nás o ôsmej na železničnej stanici v Starej Turej zišla docela slušná kôpka. Všetci očividne v dobrej nálade sme nasadli do vlaku, ktorý nás doviezol do Hrachovišťa. Odtiaľ už sme naozaj oficiálne zahájili prvú jarnú turistiku a to hned naším už obľúbeným stupákom na Plešivec . Táto cesta bola síce pre niektorých našich nových (ale aj starších) členov vyčerpávajúca, no krása okolitej prírody a podpora kamarátov nás doviedla až na vrchol Plešivca. Výhľad bol aj túto sobotu krásny a tak vzniklo veľa pekných fotiek. Po krátkej prestávke na doplnenie energie naša cesta pokračovala dole kopčekmi a hore kopčekmi až na Čachtický hrad. Hned ako sme vyšli na vrchol objavilo sa slniečko. ktoré nám pošepkalo, že jar je už skutočne za dverami. Po dlhom rozhodovaní sme šli nakuknúť aj priamo do hradu, prečítali si niečo o sláve Čachtického hradu a spoločne sa odfotili. Cestu do Višňového sme už všetci zbehli ako kamzíci, veď bol pred nami skutočný cieľ našej trasy- krčma, tu si prišiel na svoje hlavne Tomík s paprikovými chipsami (a neverte mu, že Vladka mu ich zjedla pretože to vôbec nie je pravda, on ich iba veľmi ochotne ponúkal!). Pred odchodom vlaku sme sa stihli aj pohrať na ihrisku, no príchodom vlaku už bol náš smer jasný- ide sa domov! Turistická sezóna je otvorená, kto nebol môže samozrejme ako vždy ľutovať a my sa vidíme zase o rok.

Vladenka

Vlakom sme prišli do Hrachovišťa. Od stanice sme išli na Plešivec. Moji rodičia tam boli s nami , ségra ako vždy nevládala už po prvom kilometri a prudkom kopci. Na Plešivci sme mali prestávku. Tomík hľadal kešku len zistil, že mu ju niekto “čorkol“. Z Plešivca sme išli na Čachtický hrad. So Samom sme sa zlakli, že sme zablúdili no potom sme si spomenuli, že máme ísť po modrej turistickej značke. Ked sme prišli na Čachtičák tak sme počkali na ostatných. Ked dorazili aj oni tak sme si dali fotku s pozadím Čachtičáku. A nakoniec sme išli so Samom domov skôr ako ostatní. Bolo to super, nabudúci rok idem na 100% znovu.

Marek Gablech

Išli sme z vlaku do dediny Hrachovište a hned do lesa. Mali sme veľké stupáky. Hore sme mali prestávku. Hľadal som tam kešku ale niekto ju „čorkol“. Potom sme išli z kopca dole a Marek si skoro vykrútil nohu. Už sme boli pri Čachtičáku a išli sme do vnútra. Tam sme išli do domu kde boli tabuľky, ktoré sme si čítali. Išli sme dole z kopca do dediny Višňové. Tam som si kúpil paprikové čipsy. A Vladka mi ich jedla na lavičke. Prišiel nám vlak a s vlakom sme išli naspäť na Starú Turú.

Tomík

Zo stanice sme odchádzali o 8:14. Bolo pekné počasie. Cestou sme videli veľa snežienok. Na Plešivec sme išli asi dve hodiny a potom asi jeden a pol hodiny na Čachtický hrad. Bolo super a tí čo neboli môžu ľutovať. Na Starú Turú sme prišli asi o 14.00.

Nika

Počasie sa nám vydarilo. Slnko svietilo a po ceste na Plešivec a Čachtičák sme mohli vidieť okolo seba krásnu prírodu. Cestou na Plešivec sme videli plno krásnych snežienok. Na Plešivci sme mali prestávku a hned po nej sme sa vydali na Čachtický hrad.

Karinka

Bolo pekné počasie. Cestou sme videli veľa pekných rastliniek. Na Plešivci bol pekný výhľad. Cestou n a hrad sa my obnovili spomienky. Na hrade sme mali daľšiu prestávku. V hrade sme si čítali rôzne zaujímavosti. Cestou späť, ked sme čakali na vlak sme sa zabavili na ihrisku. Táto turistika sa mi páčila, mám z nej pekné fotky a dobrú skúsenosť. Tí čo neboli prišli o pekný zážitok.

Terezka

Ked sme prišli na Plešivec, nevládali sme. Ale nakoniec sme to zvládli. Na Plešivci bolo krásne aj pekný výhľad. Potom sme išli na Čachtický hrad. Bolo tam krásne ale aj pekné počasie. Ďalej sme išli do Višňového. Tam sme boli na kolotoči. Celý výlet bol krásny a máme kopec dobrých zážitkov. A nakoniec sme išli vlakom na Starú Turú.

Ivanka

Bolo pekné počasie. Na hrade svietilo slnko. Na Plešivci sme si dali prestávku. Videli sme veľa snežienok a našli sme aj jednu kešku. Tí čo neboli môžu závidieť a ľutovať.

Marek Žoldák