Čistenie Dubníka

17. apríla 2016
.

V nedeľu ráno sme sa stretli pri evanjelickom kostole. Odtiaľ sme išli na Dubník a tam sme dostali vybavenie. Ja som bol vo dvojici s Matejom.

Ja som si zobral mech a Matej také chňapátko na dvíhanie vecí. Zbierali sme odpadky až sme skončili pri nejakej chatke. Videli sme že tam zo zeme trčí nejaký igelit alebo niečo také. Matej to chytil chňapátkom a ťahal ale nešlo to. Tak sme to potom ťahali obaja až sme to nakoniec vytiahli. Bola to nejaká izolácia a mala asi 30 metrov. Ďalej sme opravili smetný kôš a nakoniec sme išli na guláš ku Hájenke. Bolo to super.

Krko

Zberali sme odpadky. Dostali sme chňapky, rukavice aj vrece. Našli sme minimálne desať fľašiek. Bolo pekné počasie. Našli sme tancujúceho macka Pú. A Marek spadol do potoka.

Marek Ž.

Ked sme boli zbierať odpadky na Dubník najprv sme sa dali do skupín a zobrali si náčinie. Po ceste sme si s babami vymysleli aj pesničku. Po prestávke na ihrisku sme sa z troch stali šiesti. Ked sme dozbierali išli sme na guláš, ktorý bol vynikajúci. Potom sme už išli domov. Bol to super deň! A tí čo neboli môžu veľmi banovať.

Terezka

V sobotu sme išli na Dubník zbierať smeti. Dostali sme vrecia a ružové rukavice ale chňapačku nie. Takáto akcie sa mi veľmi páčia, že pomáhame prírode a čistíme Dubník. Nazbierali sme najviac smetí. Guláš na konci bol veľmi dobrý. chcel by som sa zapojiť viac do takýchto akcií.

Gaťo

V nedeľu ráno sme sa stretli pri evanjelickom kostole. Odtiaľ sme išli na Dubník kde sme sa všetci stretli. Podostávali sme rukavice, chňapky a mechy. Potom sme z parkoviska zišli dole kde nám Peťo rozdal miesto na čistenie. Ja z Marekom sme čistili smerom k Novému Dubníku. Potom sme sa otočili a išli k ostatným. Mali sme mech smetí, ktoré sme potom hodili do smetiaka. Ked sme skončili išli sme si dať guláš, ktorý bol veľmi dobrý. nakoniec sme išli domov, bol to super deň. O rok pôjdem rozhodne znovu.

Marek G.

Boli sme na Dubníku a bola tam zábava a som rada že sme pomohli nášmu mestu. Išli sme od evanjelického kostola o 8:15. Bol tam dobrý guláš a na múriku sme hrali telefón. Našli sme všelijaké odpadky a na niektorých sme sa smiali. Rozprávali sme sa a hrali sme sa. Po Dubníku sme išli na zmrzlinu. bol to super deň aspoň som sa nenudila doma.

Sandra

Začali sme tým, že sme sa stretli pri evanjelickom kostole o 8:15. Na parkovisku pri Dubníku sme si zobrali mechy a rukavice a začali sme zbierať. Bola som s Terezkou a Maruškou a som rada lebo sme si pri tom  zbieraní urobili zábavu a spievali si. Urobili sme si prestávku na ihrisku a potom sme pokračovali v ceste. Nakoniec sme si dali guláš, ktorý bol výborný a išli sme domov.

Karin

Stretli sme sa u hurbanovej išly sme na parkovisko ku dubníku dostali sme chňapky rukavice a mechy  bol som v skupine z Vladkou a Gaťom. Našly sme ližičku. Ked sme všetko pozbieraly tak sme si daly guláš. Nakoniec sme išly domov.

Tomík