Poď von!

08. októbra 2016
.
POĎ VON! Presne to je názov 0.ročníka stretnutia priateľov bunkra, ktoré nadväzuje na 20 rokov turistického pochodu Pamätníkmi Bielych Karpát. Všetci sme sa stretli v sobotu 8.októbra v bunkri na to, aby sme si užili krásnu sobotu, pochutili si na skvelom guláši od pána Kokavca a zabehli túto novú tradíciu. Prečítajte si zážitky našich členov a dúfame, že sa už teraz všetci tešíte na 1.ročník 😀
V sobotu sme sa s kamarátmi vybrali na dlhú túru od Kamenného mosta do bunkra. S mojou chromou nohou to trvalo dlhšie, no predsa sme tam prišli. Nič nám nenechali ani guláš! No aj tak sme si akciu užili a zabavili sa.

Matej

Vyrazili sme o 9:00. Rozdelili sme sa na dve skupinky: cyklisti a turisti. Ja som išiel peši. Cesta trvala zhruba 2 a pol hodiny. Tam sa akurát dovaril guláš, bol vynikajúci a kto chcel si mohol opekať. Naspäť sme išli peši, ale zhruba pri Kamennom moste som zle stupil a musel pre mňa prísť tato.

Marek Žoldák

V sobotu sme sa stretli o 9:00. Niektorí išli na bicykli a niektorí peši do bunkra. My čo sme išli na bicykli sme tam boli rýchlo. Tam na nás čakal Peťo, Tomík, ujo Kokavec a Slávka. Ujo Kokavec varil guláš. Ja, Gaťo, Tomík a Martin sme založili pri studničke oheň. Spálili sme všetko drevo z bunkra. Potom prišli rodičia, rodina a kamaráti. Niektorým sa guláš ušiel a niektorým nie. Guláš bol výborný a zjedol sa veľmi rýchlo. Pomaly všetci odchádzali a zostali sme tam, len Gaťo, Krko, Filip a ja. Celá akcia sa volala “Pod von!”. Počkali sme kým dohorí oheň a aj my sme odišli. Cesta na Starú Turú ubehla rýchlo. Bol to super deň!

Paťo

V sobotu sme sa vybrali peši na bunker spolu s Vladkou, Ivou, Iviným bratrancom, Maruš, Nikou, Tete, Marekom, Nikiným tatinom, Nikolkou, Lukášom a Vierkou. Cestou na bunker som dvakrát spadla no našťastie som nebola sama a aj Tete a Iva spadli. Keď sme prišli, tak som si išla opekať. Keď som dojedla špekačky, tak som si išla s Ivou dať guláš lenže sme sa dozvedeli, že už neni. Stál tam Milanko s posledným tanierikom gulášu, ktorý nám dal nech si ho rozdelíme. Neskôr som išla s babami preskúmať okolie. Najskôr sme ale išli do kadibúdky po dvoch. Ja som išla s Ivou, ktorá zakričala, že vidí pavúka. Okamžite sme vyliezli a pritom sme kričali. Taktiež nám Peťo zahral na gitare. Potom už sme si len pobrali veci a išli domov. Keď som prišla domov tak som si ľahla.

Karin 

V sobotu sme išli do bunkra, išiel s nami aj môj tato. Keď sme dorazili do bunkra, tak už bol hotový guláš, ktorý urobil ujo Kokavec výborne. Naspäť som išla s tatom pešo cez Topoleckú. Cesta nám trvala 2 hodiny. Bola to veľmi dobre strávená sobota. Ten kto nebol môže ľutovať.

Nika

Keď sme prišli do bunkru, hneď som sa vybrala k ohňu. Po chvíli sa rozdával guláš. Guláš bol vynikajúci. Cestou späť som si cestu užívala s Terezkou a mojou sesternicou Valkou. Po ceste sme si rozprávali vtipy. Keď som prišla domov, hneď som si išla ľahnúť.

Maruška

Keď sme prišli do bunkra, bola som hrozne hladná, tak som si opiekla špekáčku, ktorá mi zhorela ale moc mi to nevadilo tak som to zjedla. Potom som išla s Karin na guláš ale ujo Kokavec nám povedal, že sa už minul. Poslednú várku dostal Milanko. Ten bol veľmi milý a dal nám ho. Povedal, aby sme si ho s Karin rozdelili. Potom nám pri ohni zahral Peťo na gitare. Keď sme dospievali išla som za Tete, Maruškou a Maruškinou sesternicou Valkou na kopec. Boli sme špinavé, ale máme veľa krásnych spomienok na ktoré nikdy nezabudneme.

Ivka

Cesta do bunkra bola dobrá, ale prišli sme oveľa skôr ako tí čo išli peši, a tak sme na nich museli čakať. Bola som hladná, a tak som si dala výborný guláš. Potom sme s bratom presviedčali tata, aby prišiel  za nami a doniesol nám špekačky. Nakoniec prišiel a opiekli sme si každý jednu špekáčku. Bol to výborný deň.

Lenka

Keď sme boli pri bunkri som sa strepala a skoro prizabila takým veľkým strmákom. Pri ohni sme si spievali a zahrievali sa. Guláš bol vynikajúci presne tak ako aj čajík. Mala som so sebou špekačky ale pri takej vynikajúcej strave som ani jednu nezjedla. Potom sme s babami išli preskúmať okolie samozrejme na čele s Maruškou, ktorá nás vliekla po najväčších bahnách aké tam boli. Cestou späť ma viezol Ivkin tatino. Také bahnité topánky som ešte nemala. Mám odtiaľ pekné spomienky a veľa zážitkov.
Tete

Cesta do bunkra na bicykli sa mi veľmi páčila. Guláš bol dobrý. Bavila ma jazda po lese.

Maťo

V sobotu sme boli v bunkri. Bolo tam stretnutie. Volalo sa to Poď von. Spaľovali sme drevo. Minulú sobotu sme vytrhávali drevo. Bolo veľmi plesnivé. Za drevom bola salamandra. Ma tam skrýšu.
Tomík