Víkend na Hrubej Strane

22. - 24. septembra 2023
.

Cez víkend sme sa vybrali na chatu. Zamierili sme len neďaleko, a to na Hrubú Stranu, kde sme boli ubytovaní. V piatok po príchode bol voľný čas, ktorý väčšina využila na rôzne hry  a aktivity vonku. Avšak ja s Nikou sme sa pustili do pripravovania aktivity. Boli 3 stanovištia a na každom musel tím niečo spoločne spraviť. Potom náš program pokračoval kvízom, ktorí si tentokrát pre nás pripravili Ondrej Potfaj, Samo, Tomáš a Ondrej Kovačovic. My sme sa naučili nové veci a oni zistili ako môžu ich kvízy ešte viac vylepšiť.
Sobotu sme začali upršaným ránom. Na dnes sme mali dva hlavné body programu: vyjsť na Veľkú Javorinu a vyrábať vlastné výrobky. Dážď rozhodol za nás, Javorina sa nekoná. A tak nám zostal iba druhý bod. Každý z nás musel vyrobiť nejaký výrobok len za pomoci KPZ-ky a vecí z prírody. Dievčatá robili okrasné predmety a chlapci úžitkové. Keď na chvíľu prestalo pršať vybrali sme sa do lesa nazbierať si veci, ktoré potrebujeme. Po ceste späť sme všetci zmokli do nitky. Ešte, že sme neboli ďaleko. Po príchode na chatu sa začalo vyrábať. Všetci sa „zažrali“ do roboty a ani sme sa nenazdali a bol obed. Išli sme sa najesť do Cetuny, pretože tam dobre varia. Poobede bol čas oddychu, hier a dorábania výrobkov. Na olovrant nám Nika uvarila výbornú krupicovú kašu a na večeru sme mali pečené špekáčiky so zemiakovou kašou od Peťa. Po večeri prišiel čas na odprezentovanie našej  celodennej práce. Bolo vidno, že každý sa veľmi snažil. Všetci unavení sme zaľahli do postelí. Ale pozor! Týmto sa tento večer nekončil. Naši noví Mladí vedúci (Samo, Tomáš a Ondrej) prichystali nočnú hru. Mali na pomoc aj Erika s Gaťom, ktorí ostatných strašili.
V nedeľu sme sa naraňajkovali a išli sme sa pobaliť. Už len pre nás prišli rodičia a hurá na maminkin obed. Tento víkend sa mi veľmi páčil a dobre som si ho užila aj napriek nepriaznivému počasiu.
Lenka Polláková

Bolo tam fajn no ale bolo dobré aj jedlo a ten sľub bol docela fajn ale tá pašteka na hlave k tomu sa ani nevijadrujem. No proste tam bolo dobre.
Jakub Kovačovic

Páčilo sa mi jedlo aj program a som veľmi rád, že som splnil sľub. Tábor bol super.
Erik Bučko

Boli sme na víkendovej chate kde bolo super. V piatok sme prišli, vybalili sa a mali sme voľno. Oproti nám bol Bar Javorinka, kde sme si dali Kofolu. Večer sme hrali hru, ktorá bola super. V sobotu sme mali ísť na Veľkú Javorinu, ale nevišlo nám to, tým pádom sme mali celý deň voľno a s chalanmi sme hrali futbal. Večer sme sa hrali a v noci sme mali nočnú hru. V nedeľu ráno sme zaspali na raňajky ja aj Ria. Potom sme sa zbalili a išli domov.
Sárka Benianová

Boli sme v lese. Hrali sme tam aj hru na ktorej sme sa maľovali. Erik si zaviazal oči a potom ma maľoval. Hrôza! Vyzerala som hrozne. A ešte sme zaspali na raňajky!
Ria Hanicová

Na víkendovke bola dobrá nálada, hrali sme rôzne hry a aj napriek upršanému počasiu sme sa vedeli zabaviť! Tiež sme sa snažili vyrobiť nejaké úžitkové alebo okrasné predmety.
Adam Gajdoš

Túto akciu som si veľmi užil. Boli sme na pekných prechádzkach a vyrábali užasne výrobky. Veľmi som si užil aj program. Ďakujem za pekný víkend!
Tomáš Kovačovic

Tento víkend sme boli na chate na Hrubej Strane. Bola to skvelá akcia, na ktorej sme sa naučili ako vyrábať mnoho dobrých a užitočných vecí z dreva a KPZ-ky. Počasie nám síce moc nevyšlo, ale aj tak sme si to užili. Verím, že podobných akcií bude ešte veľa.
Ondrej Potfaj

Tento víkend sme boli v Hrubej Strane, kde sme sa učili novým praktickým veciam. Keďže nám počasie celkom nevyšlo, najčastejšie sme boli vnútri ale mali sme aj rôzne aktivity vonku po okolí. My ako mladí vedúci sme si pre deti pripravili rôzne zaujímavé aktivity vrátane nočnej hry.
Samuel Súkeník

Víkendovka na Hrubej strane bola super. Napriek tomu že nám počasie zrovna neprialo zábavy a zážitkov bolo požehnane. Najviac sa mi páčila aktivita s drevom kedy sme museli vytvárať niečo praktické len za pomoci vlastnej KPZ-tky a materiálu z lesa. Tiež ma potešila aj prítomnosť starších Fénixákov, Erika Holotu a Filipa Gatnárka ktorý našu spoločnosť obohatili o veľa zábavných okamihov. Celkovo som bol veľmi spokojný a rád som sa zúčastnil. Ďakujem slečnám vedúcim aj Peťovi za príjemný čas a dúfam, že sa aj na budúci rok stretneme na takejto akcii s takouto náladou a možno aj lepším počasím.
Ondrej Kovačovic