Prechádzka do Bunkra

12. januára 2013
.

Ráno som sa pomaly, ale isto, zobudila. Čo najrýchlejšie som sa nachystala a utekala som na dohodnuté miesto – na zastávku pri Mestskom Úrade, kde už všetci čakali. Onedlho prišiel autobus a začal sa výlet.

Cesta autobusom ubehla rýchlo. Vystúpili sme na konečnej v Topoleckej a vybrali sme sa k Bunkru. Po ceste sme stretli malé mačiatko, ktoré nás ani za nič nechcelo opustiť. Keď sme však prišli pri Grúňku, zostalo tam. A tak sme ďalej pokračovali bez nej. Pomaly sme sa borili v snehu, až sme sa dostali k Bunkru.

Tam ale nastal menší problém s dverami, ktoré primrzli. Problém sa však rýchlo vyriešil a my sme sa dostali dovnútra. Onedlho sme si založili oheň a zohrievali sme sa pri ňom. Keď sme prišli dnu, aby sme sa najedli, na stole už rozvoniaval sladučký čajík. Dojedli sme zásoby, ktoré sme si priniesli a vypili sme čajík. Ešte sme sa trošku polopatovali na snehu a pohrali sa vonku. Potom sme už ale všetko schovali a išli sme naspäť.

Najprv sme si vyšli strmý kopec, no potom to už bolo lepšie. Cesta bola vyčerpávajúca, ale zábavná. Po ceste sme stretli mnoho turistov či lyžiarov. Išli sme mnohými oblasťami okolia nášho mesta. Keď sme konečne dorazili do Starej Turej, rozlúčili sme sa a čo najrýchlejšie sme išli domov. Veľmi sa mi páčil tento deň, strávený v okolitej prírode mesta Stará Turá.

Nika