Geo-Dubník

06. apríla 2013
.

Príroda sa prebúdza zo zimného spánku, teplé slnečné lúče roztápajú sneh. Tu vidíme  Snežienku tu Prvosienku. O kúsok ďalej Podbeľ i Fialku.

Tamto na strom priletela Sýkorka a v kríkoch sa škriepia Vrabce. Na poli vidíme stádo srniek a okolo nás prebieha zajac. S radosťou by som chcela oznámiť, prišla tá nádherná dlho očakávaná jar ale nemôžem. Bohužiaľ nevidím len krásu prírody, vidím i človeka ako šliape po niečom čo mu  nepatrí, ničí to čo je všetkých. Na každom kroku, kam len oko dovidí papier, fľaša, guma, obal od toho i tamtoho alebo niečo iné, také čo do prírody nepatrí.

Už sa na to nedalo pozerať a tak sme sa rozhodli, že sa pokúsime to zmeniť.

V sobotu sme boli na prechádzke. Išli sme na Dubník. Hľadali sme kešky. Bolo veľmi fajn. Išli sme okolo cvičiteľov psov. Boli sme celí zablatený. Barča brala psa a ja som mala Leu. Boli sme 8 a so psami 10. Našli sme 3 kešky. Prešli sme toho veľa. Pri konci ma boleli nohy. Zastavili sme sa aj na ihrisku. Slávka asi v polke odišla. Chodil sme po kopcoch a rovinkách a dole kopcom. Prechádzali sme aj cez cestu na nový Dubník. Išli sme od kostola o 9:00 a prišli sme okolo 12:30. Najprv sme mali ísť zbierať odpadky. Krko mal so sebou svoju kabelku. Nevedeli sme ktorý strom je slivka. Vrátili sme sa na obed.

Simonka

V sobotu sme boli na turistike na Dubníku a na Novom Dubníku, a ešte sme hľadali kešky. Jedna bola na Dubníku, druhá na Novom  Dubníku a tretia ja neviem kde bola. Keď som prišiel, boli tam už Martin, Barča, Slávka, Krko – a to je  asi všetko. Odišli sme o deviatej.  Barbora brala aj psa Nera. Erik nešiel – to bolo super – bez neho tam bola sranda a nikto tam neotravoval. Aj Sima brala psa Leu. Skoro celú cestu ju mala v tom istom ruksaku – až na Dubníku ju pustila a ja som tam rozdal cukríky volali sa Skittles. Nemal som moc veľa tak som rozdal len deťom. Vedúcim som nedal lebo sa im neušla ani jedna sladkosť.

Alex

Stretli sme sa v sobotu o 9:00 pri evanjelickom kostole v Starej Turej. Na našu vychádzku sa s nami vybrali aj dvaja psíkovia. I keď sme najprv mali v pláne akciu čistenie okolia Dubníka, nakoniec sme sa len poprechádzali. Prešli sme okolo celého Dubníka, pohrali sme sa na ihrisku v kempe, prešli sme okolo cvičiteľov psíkov a skončili sme na Novom Dubníku.

Čo sa týka geocachingu: našli sme 3 kešky. Jednu v kempe, v ostravských chatkách. V chatke nás čakalo menšie prekvapenie teda – skôr sme zobudili mačičku, ktorá si tam pospinkávala. Ďalšia keška bola v pni na Novom Dubníku a posledná bola na Drahom vrchu. Prechádzku sme ukončili pri Salaši. Bola tam super sranda a určite pôjdem aj nabudúce.

Vlaďka

Ráno sme sa s menším omeškaním stretli pri kostole. Zúčastnili sa aj dvaja psíkovia úplne inej veľkosti. Keď už sme boli všetci, vyrazili sme na prvú jarnú prechádzku, hoci sme mali ísť zbierať smeti v okolí Dubníka. Naša cesta sa začala smerom na starý Dubník. Po ceste sme sa rozprávali a zabávali. Keď sme prišli na Dubník, prešli sme okolo vody až sme prišli na ihrisko pri autokempingu. Tam sme si chvíľu oddýchli a bláznili sa na preliezačkách a hojdačkách. Potom sme pokračovali smerom k Ostravským chatkám, kde bola keška. Keď sme ju našli, podpísali sme sa a pobrali sme sa smerom na nový Dubník. Prišli sme k lúke, kde práve cvičili psov a chvíľu sme sa na nich pozerali. Potom sme bez problémov prešli cez lúku a pokračovali sme na nový Dubník, kde bola tiež keška. Chvíľu sme sa tam motali a hľadali neexistujúcu kešku, no potom sme už našli tú skutočnú. Opäť sme sa podpísali a pokračovali sme v ceste. Vybrali sme sa na Drahy, pretože tam mala byť tiež keška. Keď sme tam dorazili, hneď sme išli hľadať kešku. Po kratšom hľadaní sme ju aj našli. Potom sme si chvíľu oddýchli a najedli sme sa. Potom sme sa už ‚‚rozbehli‘‘ dole kopcom. Dole pri Salaši sme si v poslednom snehu očistili naše blatom zašpinené topánky. Potom sme sa rozlúčili a všetci sme sa pobrali domov. Naša prvá jarná prechádzka sa mi veľmi páčila a bola naozaj super.

Nika