Natieranie staničného plotu

05. októbra 2013
.

Železničné múzeum v Starej Turej organizovalo dobrovoľnú pracovnú brigádu a my sme tam rozhodne nemohli chýbať. Keď sme sa dozvedeli o čo ide, okamžite sme prikývli. Našou jedinou úlohou bolo očistiť plot na železničnej stanici a následne ho natrieť novou farbou.

V sobotu sme sa teda stretli na železničnej stanici kde nám Maťo dal náradie a usmernil nás k práci. Najprv bolo treba plot očistiť a to bola práca pre Peťa a starších chalanov Martina a Jakuba. Natálka, Simča a ja sme čakali, až budeme mať plot očistený od starej farby, aby sme mohli začať natierať. Asi po pol hodinke sme sa dočkali, dostali sme farbu, štetce a mohli sme začať. Vzhľadom na to, že z rána bolo už trochu chladnejšie Maťo nám uvaril teplý čaj. Slávka a Maťa sa k nám pridali o niečo neskôr čo sme využili na to aby sme si dali prestávku. “Ony to zobrali za nás.“ My sme sa boli medzičasom v múzeu posilniť. No keď sme sa vrátili začali sme natierať všetky. Maťo nám dal ďalšiu farbu a štetce. Asi okolo dvanástej sme si dali všetci prestávku na obed, lebo nám priviezli pizzu ktorú nám Maťo objednal. Po obede sme sa znova pustili do práce ale vzhľadom na to, že očistiť starú farbu z plotu, bolo troška náročnejšie ako natieranie  všetko sme nestihli.

V každom prípade sme radi pomohli. Popri práci sme si užili veľa zábavy a to je hlavné. A že sme nestihli očistiť a natrieť celý plot. Čo už aspoň máme dôvod prísť pomôcť aj nabudúce, na čo sa veľmi tešíme. Teda aspoň ja.

Baša


Na železničnú stanicu sme prišli o 9:00. Najskôr začali pracovať chalani. Obrúsili plot a my sme sa zohrievali v železničnom múzeu pri piecke. Bolo nám skvele teplučko. Medzi tým nám Martin zriedil základnú farbu – hnedú. Staré plachty sme dali na múrik pod plotom aby sme ho nezafarbili. Pustili sme sa do maľovania a bola to super zábava. S Natálkou sme sa párkrát zašpliechali farbou, tak že sme sa samé na sebe smiali. Keď sme skončili musela nás Barča umyť riedidlom. Statočne to štípalo. Pri natieraní sme si robili prestávky, naháňali vlaky a všetci ľudia sa na nás pozerali – ale nás to bavilo. Na obed sme mali objednanú pizzu. Prišla rýchlo a bola super. Celú dobu sme mali nachystanú Vineu, Kofolu, minerálku, Horalky a iné dobroty.

Sima S.


O 9:00 hod sme sa mali stretnúť na železničnej stanici. Železničiari nám rozdali farbu a začali sme natierať. Super bolo na tom to, že sme sa ohrievali v múzeu. Najprv sme natierali na hnedo, aj to len po bránku. Potom sa malo natierať na zeleno. V múzeu sme si uvarili čaj, mali sem Horalky, Kofolu, Vineu… Keď sme domaľovali boli sme všetci špinavý (hlavne tvár). Za tvrdú prácu sme dostali nálepky z Billy a mali sme aj pizzu.

Naty